elhivatott emberek, rejtett értékek, válogatott kulturális huncutságok

2016. március 11., péntek

Fordításaim: Irvin D. Yalom: A magyar macska átka (könyv)

Irvin D. Yalom az emberi lélek feltárásának mestere, a „kétszemélyes terápia” elkötelezett híve, akinek hitvallása, hogy a terapeutának a pácienssel együtt kell fejlődnie és változnia, fenekestül felfordítja elképzeléseinket a páciens–terapeuta viszonyról. A magyar macska átka című könyvét én fordítottam magyarra. Ez volt az első Yalom-fordításom, amelyet még kettő követett: az Úton önmagamhoz című vaskos, időskori memoár, valamint a Halálról és életről, amit a feleségével közösen írt. Interjúm Irvin D. Yalommal itt olvasható.

Yalom A magyar macska átka (eredeti címe: Momma and The Meaning of Life) kötetben hat, részint saját klinikai tapasztalataiból merített, részint fiktív történet írt meg. Aprólékos részletességgel, magabiztos nyelvi kifejezőerővel mutatja be szereplőit, egykori pácienseit, akik nemcsak a terapeuta álmaiba és gondolataiba fészkelik be magukat, de az olvasó számára is emlékezetesek maradnak.
Miközben Yalom betekintést enged a terapeuta szívének és elméjének legmélyebb bugyraiba, arra hívja fel a figyelmet, hogy törékeny és egyedi kapcsolataink végtelen lehetőségek tárházai; megváltozni, önmagunkat jobban megismerni és megérteni pedig soha nem késő.


„Hat lebilincselő mese életről és halálról a terápia nagymesterének tollából.” – Kirkus

Irvin D. Yalom:
A magyar macska átka

Pszichoterápiás mesék

  • Kiadó: Park Kiadó

  • Oldalak száma: 264
  • ISBN: 978-963-530-979 5
  • Nyelv: magyar
  • Eredeti cím: Momma and The Meaning of Life. Tales of Psychotherapy
  • Borító: keménytáblás
  • Fordító: Orosz Ildikó






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Az oldalról

Az oldalról
Orosz Ildikó budapesti újságíró, szerkesztő, fordító szerzői oldala. Válogatás különböző helyeken megjelent régi és új írásokból, fordításokból. Infók saját könyveimről és szerkesztéseimről.

Népszerű bejegyzések

Archívum

Szerző: Orosz Ildikó. Tulajdonos: a cikk végén feltüntetett sajtótermék. Idézz ennek fényében. Üzemeltető: Blogger.