elhivatott emberek, rejtett értékek, válogatott kulturális huncutságok

2016. június 1., szerda

Fordításaim: Tanith Carey: Szülőszelídítés (könyv)

„A mai világ gyerekeink számára a legjobb és egyben a legrosszabb. A szülői túlbuzgóság tragikus következménye, hogy a gyerekekből nem okos, bátor és elszánt zseniket nevelünk, hanem minden idők legnagyobb szorongóit", írja Tanith Carey amerikai újságíró, gyereknevelési szakíró, akinek Szülőszelídítés (eredeti címe: Taming the Tiger Parent) című könyvét én fordítottam magyarra.

Mozart a magzatnak, Bébi Einstein-DVD az újszülöttnek, iPad olvasásapplikáció a totyogónak: attól a pillanattól kezdve, hogy elvágják a köldökzsinórt, a mai szülők véget nem érő küzdelmet folytatnak azért, hogy az ő gyerekük legyen mindenben a legjobb.

Miközben a szülő magától értetődő vágya, hogy gyermeke képességét kibontakoztassa, felismeri-e, hogy árt neki? Az óvodában kezdődő felvételik, a folyamatos vizsgák növelik a gyerekekkel szembeni elvárásokat, de miből derül ki, hogy a túlzásba vitt fejlesztés többet árt, mint használ?

Úttörő és provokatív könyvében Tanith Carey a legújabb kutatásokra alapozva járja körül, miként hat a versenyszellem a gyerekekre. Ahelyett, hogy ambiciózus és sikeres felnőttekké válnának, sérülhet az érzelmi egészségük, és tönkremehet a kapcsolatuk azokkal, akik a legjobban szeretik őket: a szüleikkel. Carey arra buzdítja szülőtársait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy megóvják gyermekeik jóllétét, hogy boldog, érzelmileg kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Tanith Carey

Szülőszelídítés


Park Kiadó, 2016
  • Hétköznapi pszichológia sorozat
  • Eredeti cím: Taming the Tiger Parent
  • 242 oldal
  • Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
  • ISBN: 9789633552216
  • Ar: 2490 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Az oldalról

Az oldalról
Orosz Ildikó budapesti újságíró, szerkesztő, fordító szerzői oldala. Válogatás különböző helyeken megjelent régi és új írásokból, fordításokból. Infók saját könyveimről és szerkesztéseimről.

Népszerű bejegyzések

Archívum

Szerző: Orosz Ildikó. Tulajdonos: a cikk végén feltüntetett sajtótermék. Idézz ennek fényében. Üzemeltető: Blogger.